Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ CoVID-19


Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ CoVID-19

 

Η ανακήρυξη του έτους 2020 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως έτους αφιερωμένου στους Νοσηλευτές και Μαευτές συμπίπτει με την παγκόσμια εξάπλωση της επιδημίας CoVID-19, φέρνοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο αυτούς τους επαγγελματίες υγείας στην πρώτη γραμμή προάσπισης της Δημόσιας Υγείας και της αποτροπής των συνεπειών από την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

Ο Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και επικοινωνεί με τους αρμόδιους φορείς σχετικά με την εξέλιξη και διαμόρφωση της επιδημιολογικής εικόνας στη χώρα μας.

Συνιστά σε όλους τους Νοσηλευτές και γενικά σε όλους τους επαγγελματίες υγείας, την πιστή και ορθή εφαρμογή των μέτρων ατομικής προστασίας, καθώς επίσης και την ακριβή τήρηση των οδηγιών από το Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ και του σχεδίου αντιμετώπισης όπως αυτό διαμορφώνεται σε κάθε φορέα του Υπουργείου, καθώς αποτελούν μέρη του σχεδιασμού αντιμετώπισης κρίσης στην Υγεία.

Προτρέπει τα μέλη του, στα πλαίσια άσκησης της έργου τους και σύμφωνα με το υψηλό επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων τους, να συμβάλλουν ενεργά στην ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών ως προς τα μέτρα υγιεινής και προστασίας, στην αποτροπή της παραπληροφόρησης καθώς και στην τεκμηριωμένη και νουνεχή παροχή γνώσης και φροντίδας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επιδημία CoVID-19.

Αναδεικνύεται ιδιαίτερα η ανάγκη διάχυσης της γνώσης, τεκμηριωμένης πληροφορίας, αλληλοβοήθειας και συνεργασίας.

Ο Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδος συμπαρίσταται και ευχαριστεί τους Νοσηλευτές και τους γιατρούς που περιθάλπουν τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, αλλά και όλους όσους συμβάλλουν στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Η ευσυνειδησία και το υψηλό φρόνημα καθήκοντος που τους διακρίνει μας κάνουν υπερήφανους και μας γεμίζουν ελπίδα και αισιοδοξία.

Όποιος ενδιαφέρεται για περισσότερες πληροφορίες, επισυνάπτονται οι παρακάτω σύνδεσμοι στους οποίους μπορεί να ανατρέξει:

https://www.moh.gov.gr/articles/health/dieythynsh-dhmosias-ygieinhs/metadotika-kai-mh-metadotika-noshmata/c388-egkyklioi/6652-odhgies-prostasias-apo-anapneystikh-loimwksh-apo-to-neo-koronaio

https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/

 

Οδηγίες για επαγγελματίες υγείας και χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας

https://eody.gov.gr/2019-ncov-maska/

https://eody.gov.gr/2019-ncov-nekra-somata/

https://eody.gov.gr/2019-ncov-ektimisi-anagkon-map/

https://eody.gov.gr/covid-19-diaxeirisi-epafon/

https://eody.gov.gr/metra-gia-tin-profylaxi-nosileyomenon-asthenon-poy-anikoyn-se-eypatheis-omades/

https://eody.gov.gr/odigies-gia-ton-katharismo-perivallontos-choron-parochis-ypiresion-ygeias-poy-echoyn-ektethei-ston-io-sars-cov-2/

https://eody.gov.gr/check-list-hospitals-greek/

https://eody.gov.gr/ppe-doning-doffing/

https://eody.gov.gr/coronavirus-hcws-list/

https://eody.gov.gr/coronavirus-hcws-daily-monitoring/

 

Ενημερωτικά μηνύματα για τον νέο κορωναϊό

Γίνετε σύμμαχοί μας στην προστασία της δημόσιας υγείας: Κατεβάστε τα και διαδώστε τα!

 https://eody.gov.gr/enimerotika-minymata-gia-ton-neo-koronaio-2019-ncov/